Споделете со пријателите!

Соопштение за јавноста: 13 октомври 2015
Вчера во еднодневна работна посета на Република Хрватска беа д-р Сашо Стефаноски и Орхан Рамадани, директори на Фондот за здравствено осигурување на Македонија.

Тие остварија официјална средба со директорката на Фондот за здравствено осигурување на Хрватска, Татјана Пендја Трупец, на која беше разговарано за продлабочување и унапредување на соработката меѓу двата фонда, но и за зголемување на соработката меѓу здравствените институции на двете земји, размена на кадар, специјализации и супспецијализации на македонски лекари во хрватските болници.

Директорите ја искористија можноста да поканат хрватски лекари во Република Македонија кои со македонските колеги ќе работат на воведување нови методи на работа во здравствените институции.

Превземено од: Фондот за здравствено осигурување на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!