zachuvajte-go-zhenskoto-intimno-zdravje-na-priroden-nachin_image
Споделете со пријателите!

Интимното здравје е клучно за целокупното здравје на жената затоа треба да му се посвети особена грижа
Жените се основа на продолжувањето на човечкиот род поради што  одржувањето на женското полово здравје е од исклучителна важност. Нормалната вагинална микрoфлора се карактеризира со: доминиција на млечнокиселински бактерии, високи концентрации на млечна киселина и кисела pH =3.5-4.5. Сепак, како резултат на бројни фактори како на пример: стареење, недостаток на интимна хигиена, сексуална активност, користење на антибиотици како и хормонска терапија со контрацептиви или контрацептивни импланти, доаѓа до нарушување на вагиналната микорфлора. Притоа, промените се во насока на: намалување на бројот на млечнокиселински бактерии а за сметка на нив доминираат: стрептококи, ентерококи (E. faecalis) и ентеробактерии (E. coli); намалување на концентрации на млечна киселина и пораст на pH > 4.5. Овие промени создаваат услови за развој на бројни патолошки нарушувања како: габични инфекции (дури 75% од пременопаузални жени барем еднаш имале габична инфекција), бактериски вагинози, инфекции на уринарниот тракт, чувство на сувост на вагината, иритација, црвенило, сврбеж и диспареунија (појави чести при менопауза).

Заради сето ова, кај жените е особено важно да се одржуваат концентрациите на млечно-киселински бактерии и  млечна киселина а со тоа и кисела pH во вагината.

Во тој контекст PharmaS ви го претставува PROBalans Lady медицинско средство
за зачувување на 
женското интимно здравје на природен начин!

Што е PROBalans Lady?

probalans-lady_image
PROBalans Lady
претставуваат вагинални таблети кои: ја намалуваат pH на вагиналната слузница, ја подобруваат еластичноста на вагиналниот ѕид, ја обновуваат вагиналната микрофлора и го спречуваат на растот на патогените на слузницатата.

 

Поради сите овие карактеристики PROBalans Lady вагиналните таблети имаат корисно дејство при:

  • Габични инфекции;
  • Бактериски вагинози;
  • Пост-антибиотска терапија;
  • Менопауза.

Медицинското средство PROBalans Lady во својот состав вклучува:

  • Lactobacilus acidophilus кој ја обновува вагиналната микрофлора, ја инхибира колонизацијата на патогени, го намалува pH на микрооколината, и произведува H2O2 и бактериоцини против G. Vaginalis;
  • Млечна киселина која: ја одржува pH на вагиналната слузница, ги инхибира патогените соеви, ги инхибира металопротеиназите и го чува интегритетот на цервиксот, ги намалува инфекциите на горниот генитален тракт;
  • Изофлавони (особено корисни при менопауза) кои го зголемуваат нивото на гликогенот и на тој начин: го унапредуваат трофизмот на слузницата, ги намалуваат симптомите на атрофија (сврбеж, болка, еритем) и ја обновуваат pH вредноста на вагиналната содржина.

Како се употребува:

  • 1 таблета навечер пред спиење, вагинално;
  • Да се инсертираат во тек на 14 дена, почнувајќи една недела пред менструацијата или веднаш после завршувањето на циклусот;
  • Не применувајте го подолго од 20 дена, без претходна консултација со гинеколог.

Пред употреба задолжително прочитајте го упатството.

PROBalans Lady – медицинско средство за зачувување на
женското интимно здравје на природен начин!!

ПхармаС Лекови дооел

Pharmas logo.fh10

Бул.8-ми Септември 2/2-2/5
1000 Скопје Р.Македонија
тел.: 02 / 2550 350 факс: 02 / 2550 351
office@pharmas.mk
www.pharmas.mk
www.probalans.hr

 * Комерцијален текст


Споделете со пријателите!