Споделете со пријателите!

Соопштение за јавноста: 10 февруари 2016

Фондот за здравствено осигурување на Македонија продолжува да промовира нови електронски услуги, во рамки на месец февруари кој е прогласен за месец на електронски услуги. Денес, Фондот на својот портал промовира три нови електронски услуги за правата кои се гарантирани врз основа на закон за нашите осигуреници кои досега беа достапни само во хартиена форма, а од сега ќе можат да ги добијат поедноставно, побрзо и поефикасно по електронски пат преку новите електронски услуги кои денеска ги промовираме.

Ги промовираме следните три нови услуги:

  1. Електронско барање за рефундација за болничко лекување;
  2. Електронско барање за рефундација на лекови на рецепт;
  3. Електронско барање за рефундација на вграден и потрошен материјал….

Превземено од: Фондот за здравствено осигурување на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!