Споделете со пријателите!

Министерот за здравство Никола Тодоров вчера се сретна со сите претставници на Иницијативата на жени од општината Шуто Оризари

На вчерашната средбата се разговараше за потребата од матичен гинеколог и континуирана гинеколошка здравствена заштита на жените од оваа општина. Со цел да се излезе во пресрет на нивните барања и потреби, на средбата е договорено веднаш да се објави оглас за изразување интерес за матичен гинеколог во општина Шуто Оризари.

Притоа, претставниците на Иницијативата на жени предложиле да се овозможи дополнителна финансиска стимулација за матичниот гинеколог. Министерот го прифатил предлогот за финансиската стимулација и даде дополнителен предлог – до завршување на огласот и почнување со работа на матичниот гинеколог, Министерството за здравство да обезбеди место еднаш, присуство на гинеколог трипати неделно во постојната ординација.

Превземено од: Министерство за здравство на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!