Топлото време може да значи зголемена појава на салмонела

Повраќање, треска, дијареа…, се непријатни симптоми, олицетворение на страотните ефекти кои салмонелата кои можете да ги почувствувате. Во минатото, научниците често ги поврзувале епидемиите на бактериска инфекција на екстремните временски услови…