Трансплантацијата на матка е возможна

Следејќи ја успешноста на оваа постапка во Шведска, група доктори доби одобрување од страна на Health Research Authority за да ги спроведат првите 10 трансплантации на матка во Велика Британија, како дел од клиничкиот обид кој ќе започне напролет…

Мовембер: Еректилна дисфункција

Импотенцијата претставува неможност за постигнување или одржување на ерекција за време на сексуалниот чин. Оваа состојба не се однесува само на мажите во поодминати години…