Сезонски алергии – дијагноза и третман

Сезонските алергии се многу непријатна дијагноза. Околу 25% од луѓето во САД имаат симптоми на сезонска алергија секоја година. Тие симптоми вклучуваат кивање, затнат нос, течење и секрет од носот, црвени очи кои чешаат, чешање на кожата и се навистина исцрпувачки бидејќи се секојдневни и го отежнуваат нормалното функционирање.

Пролетта е период на полен и алергии

Покрај тоа што досега не е пронајден лек за пролетните алергии, постојат многу начини за нивно третирање и ублажување на симптомите, започнувајќи од фармацевтски лекови, па сè до домашни навики…

Вертиго во рана пролет

Причина за вертиго – чувство на вртење и губење на рамнотежа може да бидат и алергиитеВертиго се дефинира како чувство на вртење и губење на…