Микро-роботи во форма на риба, ќе детектираат токсини и ќе пренесуваат лекови [ВИДЕО]

Минатата година наноинженерите од Универзитетот во Калифорнија, Сан Диего создадоа 3Д испечатени микро роботи во форма на мала риба, наречени „микро риби“ – micro fish за детоксификација и за детекција на отрови