КОРОНАВИРУС и COVID-19 ИНФОГРАФИК

Коронавирус (Coronavirus или SARS-CoV-2) е нов досега неидентификуван вирус кај луѓето кој ја предизвикува болеста КОВИД-19 (COVID-19). Вирусот предизвикува респираторни потешкотии (слични на грипот) со симптоми на кашлица, треска и во потешки случаи недостаток на здив, пневмонија па дури и смрт. Можете да се заштитите со често миење на рацете и избегнување на допирање на делови од лицето.

Митови и Невистини поврзани со COVID-19 и Корона вирусот

Со пристигнувањето на вирусот SARS-CoV-2 и респираторната инфекција COVID-19, која новиот корона вирус ја предизвикува, бомбардирани сме со милион лажни вести и информации, дезинформации, контрадикторни мислења, обиди за предизвикување паника и за манипулирање на јавноста.