Вежбањето и болката во колената

Без разлика дали болката во колената е резултат на повреда или пак станува збор за хронична болка, постојат повеќе начини истата да се спречи. Таа не треба да ја попречи вашата секојдневна рутина за вежбање…

Несоница и нејзин третман

Несоницата влијае не само на енергијата и расположението, туку и на здравјето, ефикасноста на работа и на квалитетот на живототНесоницата (инсомнија) е нарушување при кое…

Повреди при трчање

Трчањето е добар начин за тренинг и рекреација, но е и ризик за повреди Иако одлична спортска активност, при трчањето поради преголемото и континуирано оптоварување,…