Споделете со пријателите!

На Светскиот ден на срцето, од Институтот за јавно здравје апелираат редовни лекарски прегледи 
Институтот за јавно здравје и годинава ќе го одбележи Светскиот ден на срцето пренесувајќи ја пораката на Светската федерација за срце: Дајте му сила на вашиот живот!

Годинашнава манифестација, во соработка со општина Карпош е во четврток на Светскиот ден на срцето 29 септември на плоштадот Делфина во населбата Влае од 11 до 13 часот.

Екипите на Институтот за јавно здравје со учениците од ОУ Димо Хаџи Димов ќе делат промотивен материјал со пораки, препораки и совети за тоа како треба да се грижиме за здравјето. Како да му дадеме енергија на срцето, како да го движиме и како да го сакаме срцето.

Како и секоја година превентивците од Институтот за јавно здравје апелираат: РЕДОВНА ПОСЕТА НА ИЗБРАНИОТ ЛЕКАР!

Преземено од: Институт за јавно здравје на РM

Прочитајте повеќе


Споделете со пријателите!