Споделете со пријателите!

Инвестирани околу 100 милиони денари во Општата болница Прилеп
Околу 100 милиони денари се инвестициите во Општата болница Прилеп, која и кадровски и финансиски зајакнува, изјави министерот за здравство Никола Тодоров, при посетата на болницата, каде се врши целосно обновување. Работите се интензивираат и треба да завршат во јули.

Работите се одвиваат со сериозно темпо и во сериозен обем. Се очекува во јули да бидат комплетно обновени одделенијата и тоа е инвестиција од 70-ина милиони денари, пари од министерстото. Паралелно со тоа се набавува нова опрема во болницата. Поставен е и набавен нов мамограф по седум-осум години од претходниот. Тоа е значајно подобрување на здравствените услуги особено што болницата дава здравствени услуги на околу 120.000 жители од регионот. Освен тоа, болницата, со свои средства набавува апарати, изјави Тодоров.

Исто така, прилепската болница и финансиски зајакнува. Една третина од долговите се вратени...

Превземено од: Министерство за здравство на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!