sovrsheni-gradi-son-na-sekoja-zhena_image
Споделете со пријателите!

Фактот дека обезбедува зголемен волумен е атрактивен аспект за се повеќе жени!
Имплантите на дојка се предмет на контроверзии веќе неколку децении, почнувајќи од силиконски импланти кои првично биле користени до кохезивни силиконски импланти во денешно време. Компликациите биле многу чести, па и многу жени завршувале на дополнителни операции.

Велика Британија го предводи патот во новите истражувања, каде веќе се спроведува клиничка студија за тоа како матичните клетки можат да помогнат во санирањето на градите кај жени кои имале мастектомија* за отстранување на карцином. Друга студија исто така има за цел да разгледа како може оваа техника да работи кај здрави жени кои немале карцином, но сакаат да ги зголемат градите.

Од естетска гледна точка, таа ќе биде една од најчестите операции.

Со помош на матични клетки

Сега, новата терапија со матични клетки сугерира дека „природните“ импланти можат да бидат поизводливи отколку што мислиме – без никакви компликации!

Засега, истражувачите сметаат дека третманот ќе работи многу добро, иако тие се надеваат дека како што ќе учат повеќе, така на крајот ќе бидат можни уште поголеми придобивки!

Третманот се смета дека е особено корисен за жени кои сакаат да ги зголемат градите истовремено намалувајќи ги маснотиите во стомакот!

Тој трае повеќе време отколку еднократната операција што се користи за традиционално зголемување на градите. Клетките се изолирани од маснотиите околу стомакот или бутовите, а потоа тие клетки се инјектираат во градите на жената. Обично, ќе бидат потребни неколку месеци за жената да го добие посакуваното зголемување на големината на градите.

Прочитајте:  Хороскопските знаци на работа

Техниката успешно се користи во Јапонија веќе половина деценија, најчесто се користи кај жени кои биле подложени на третмани за рак на дојка, но неодамна се почесто е и кај здрави жени кои сакаат да ја дуплираат големината на градите.

Откриено е дека ткивото има ист вид мекост како и природното ткиво на дојка, што го прави овој третман далеку попривлечен од се досега!

Истражувачите се доста возбудени околу потенцијалот за овој третман бидејќи ткивото на дојка со третман на матични клетки е најслично на природното ткиво на дојка.

  • мастектомија – отстранување на дојка, најчесто поради присуство на карцином!

Споделете со пријателите!