Споделете со пријателите!

Состојба со грип во Република Македонија, сезона 2015/2016 (до 08.11.2015)
Во текот на 45-та недела од 2015 година (02.11 – 08.11.2015), во Република Македонија од десет извештајни единици пријавени се 99 случаи на грип со инциденца од 4,8 на 100.000 жители, што не е значајно зголемување во однос на минатата недела (77 заболени лица). Бројот на пријавени лица оваа недела е речиси ист во споредба со 45-тата недела од минатата сезона, кога беа регистрирани 98 случаи

Превземено од: Институт за јавно здравје на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!