Споделете со пријателите!

Со заштедите на тендерите за лекови изминативе две години ќе се реновира болницата во Велес
По спроведената централизирана набавка на вкупно 353 лекови за потребите на јавните здравствени установи, Министерството за здравство заштеди над 250 милиони денари за период од две години, информираше денеска на прес-конференција министерот Никола Тодоров.

Станува збор за тендерот за набавка на вкупно 606 лекови кој веќе го најавивме. На ниво на јавни здравствени установи, најголема заштеда е постигната кај Универзитетска клиника за неврологија со заштеда над 75 милиони денари, Универзитетска клиника за детски болести околу 52 милиони денари, Универзитетска клиника ТОАРИЛУЦ со над 13.5 милиони денари, Универзитетска клиника за радиотерапија и онкологија над 8.6 милиони денари и Општа болница Прилеп со заштеда над 7.5 милиони денари, истакна Тодоров.

Превземено од: Министерство за здравство на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!