Споделете со пријателите!

За подигнување на свесноста во градскиот парк во Скопје се одржа симулација на сообраќајна незгода

Симулациска вежба „Сообраќајна несреќа со повреден пешак“, се одржа во понеделникот 20 Април 2015 година во близина на Градскиот парк во Скопје, во рамки на кампањата на Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата (РСБСП), за подигнување на свесноста кај ранливите групи на население за поголема безбедност во сообраќајот.

Во вежбата во која автомобил со тројца патници удира во пешак при што се двајца се повредени -пешакот и една девојка од автомобилот им беше укажвна прва помош, тријажа, евакуација и транспорт на повредените. Кампањата на РСБСП активно ја поддржува Министерството за здравство.

Превземено од: Министерство за здравство на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!