Rhodiola-komercijalen-tekst-trimeks-katerina-poposka
Споделете со пријателите!

Rhodiola природна помош при стрес

Rhodiola


Стрес – „скриен убиец“ и „предатор на 21 век“

Денес, стресот е една од најприсутните причини за лошо здравје. Хроничниот стрес енергетски го исцрпува организмот, предизвикува промени во хормоналната рамнотежа, ја намалува физичката сила и менталната способност, доведува до емоционална нестабилност, депресија, несоница, растревоженост, слаб имунитет, срцева аритмија, сексуална дисфункција, предвремено стареење, како и до експлозија на болести и инфекции. Да се остане денес здрав значи ефективно да му се спротивставиме на стресот или пак да му се прилагодиме.

 

Најдобар природен адаптоген

Преку Rhodiola природата ни дава рака на спас. Позната како „златен корен“, таа е билка специфична за артичките и алпските региони која со векови се употребувала како средство за закрепнување, стимулирање на нервниот систем, намалување на депресијата и заморот и превенција од болести. Rhodiola е моќен адаптоген од непроценлива вредност – има способност да го зголеми капацитетот на организмот да се прилагоди на стресни влијанија кои непрекинато го напаѓаат и помага повторно да воспостави рамнотежа.

Полезности

  • Телесни перформанси – физичка издржливост и опоравување. Rhodiola била главен фактор на физичката, менталната и психичката издржливост на советските астронаути и олимписки шампиони, како и на највисокиот државен врв. За сите оние кои имаат физичка и ментално напорна работа и за лица со ниско енергетско ниво.
  • Ментални перформанси – бистрина на мислите и меморија. Ги подобрува интелектуалните способности. За сите оние кои не сакаат да изгубат дел од менталната способност како последица на стареење.
  • Емоционално здравје – промена на расположение, депресија, несоница, сексуално здравје. Несоницата е цврсто поврзана со стресот и расположението што доведува до нарушување на квалитетот на животот, работната способност и имунитетот. Rhodiola ги елиминира депресивните симптоми подигајќи го нивото на серотин во мозокот и ја јакне сексуалната енергија.
  • Кардиоваскуларни болести, аритмија, хипертензија. Здравјето и функцијата на срцето се во тесна врска со стресот. Rhodiola штити од болести на кардиоваскуларниот систем, особено кога се зема во комбинација со CoQ10.
  • Имунолошки систем – имунодефициенција, автоимуни болести, карциноми. Стресот има имуно-супресивно делување на T-клетките и клетките-убијци, многу значајни за уништување на канцерогените клетки. Rhodiola има имуно стимулирачкото, антиоксидантно и антиканцерогено делување.  
  • Дијабетис и дебелина предизвикани од стрес. Постои причинско-последователната врска помеѓу 3 фактори – стрес, дијабетис и дебелина кои стануваат глобални проблеми.
  • Аменореја и неплодност. За редовни менструални циклуси и против аменореја (недостаток на менструален циклус кај жените, а најчести причини се емоционален стрес, болест, орални контрацептиви или прекумерни телесни напори).
Прочитајте:  Нетретирана кандида - ризик за предвремено породување

Заштитете го Вашиот организам и ум со Rhodiola од NOW Foods!

Увозник и дистрибутер за Македонија:
ТРИМЕКС Дооел

logo-trimeks
ул. Иван Милутиновиќ бр.36
1000 Скопје
тел.: 02 / 32 46 000
info@trimeks.com.mk
www.trimeks.com.mk

* Комерцијален текст


Споделете со пријателите!