Споделете со пријателите!

Состојба со грип во Република Македонија и Европа, сезона 2015/2016 (до 04.10.2015)
На самиот почеток на сезоната на грип, во текот на 40-та недела од 2015 година (28.09-04.10.2014), во Македонија се регистрирани 5 случаи на заболени лица од грип, во споредба со 10 заболени кои биле пријавени во истиот период минатата сезона.

Заболени од грип се пријавени од ЦЈЗ Куманово (n=4) и ПЕ Ресен (n=1). Во однос на возрасната дистрибуцијата, сите заболени лица се на возраст од 15-64 години.

Превземено од: Институт за јавно здравје на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!