Споделете со пријателите!

Министерството за здравство ќе кофинансира од 20 до 80 проценти специјализации за невработени и доктори
Министерството за здравство распиша оглас за 100 кофинансирани специјализации за невработени и доктори кои не работат во јавни здравствени установи, информираше на прес-конференција министерот за здравство, Никола Тодоров, кој објави дека најголем дел од специјализациите ќе бидат за доктори кои потоа ќе работат во болници во внатрешноста на земјата.

Министерството за здравство ќе кофинансира од 20 до 80 проценти од нивната специјализација и потоа ќе имаат загарантиран месечен надомест. Особено ќе внимаваме на првата дипломирана генерација на студенти од штипскиот универзитет, имајќи предвид дека овие веќе завршени доктори се од внатрешноста на Македонија од повеќе различни градови каде што имаме недостаток на специјалисти, се со цел да се надмине проблемот со недостаток на специјалисти во повеќе градови во земјата.

Огласот ќе трае до 22 април и може да се пријават сите доктори со положен стручен испит и кои се невработени, односно не работат во ЈЗУ...

Превземено од: Министерство за здравство на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!