Споделете со пријателите!

Нов современ ехо апарат со многу голема прецизност во дијагностицирањето е промовиран на Клиниката за нефрологија

Нов современ ехо апарат со многу голема прецизност во дијагностицирањето е промовиран на Клиниката за нефрологија. Апаратот овозможува напредно ниво на дијагностички и интервентни процедури, како што се различни типови биопсии на бубрег и на простата.

Вредноста на новата опрема е околу 3,5 милиони денари, додека вредноста на целата опрема набавена во последните неколку години е околу 10 милиони денари и таа е ставена во функција.

Во посета на Клиниката за нефрологија денеска беше министерот за здравство Никола Тодоров, кој изјави дека новиот современ ехо апарат има повеќе функции кои ги нема стариот апарат на Клиниката кој беше во употреба повеќе од 23 години...

Превземено од: Министерство за здравство на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!