Споделете со пријателите!

Според податоците од системот „Мој термин“ минатион месец два пати или повеќе од два пати, повеќе од еден час доцнел 31 доктор
Со податоците од системот „Мој термин“ детектиравме доктори кои три или повеќе од три пати во текот на еден месец доцнеле подолго од еден час на првиот закажан преглед. Јавно се обврзавме дека постојано ќе ја следиме состојбата, ќе ја информираме јавноста за оваа појава и ќе бараме од директорите да преземаат мерки се до комплетно анулирање на оваа појава. Ова на вчерашната прес-конференција го истакна министерот за здравство Никола Тодоров. Бројот на доктори кои не ги почитувале закажните термини минатиот месец за 15 пати е помал во споредба со септември лани, кога почна да се следи оваа појава.

Превземено од: Министерство за здравство на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!