Споделете со пријателите!

Бесплатен мамографскиот скрининг за секоја жена, со цел откривање на заболувањето во неговиот претклинички стадиум
Почна спроведувањето на Националната скрининг-програма за рано откривање на рак на дојка. Во повеќе градови низ Македонија минатата недела беа извршени речиси 300 мамографски скрининзи.

Република Македонија е 27 земја во светот која воведува ваква скрининг-програма согласно европските и светски стандарди.

Превземено од: Министерство за здравство на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!