Споделете со пријателите!

Нова клиничка болница во Штип која ќе опслужува преку 300 илјади граѓани

Во Штип во петокот почна да се гради новата клиничка болница, која е предвидено да опслужува околу 300 илјади луѓе од Источна и Југоисточна Македонија. На поставување на камен-темелникот присуствуваа претседателот на Владата за спроведување на изборите Емил Димитриев, министерот за здравство Никола Тодоров, како и градоначалникот на Штип Илчо Захариев. На свеченоста присуствуваше и Никола Груевски, кој новата клиничка болница во Штип како премиер ја најави уште пред една година.

“Инвестицијата изнесува 30 милиони евра и ќе располага со осум нивоа со голем број болнички одделенија и со 300 легла за пациенти”, рече Димитриев..

Превземено од: Министерство за здравство на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!