Споделете со пријателите!

На прес-конференција во петокот министерот за здравство Никола Тодоров ги најави подвижните аптеки од кој директен бенефит ќе имаат над 266.000 жители во 1.400 населени места

Доделени се шест лиценци за подвижни аптеки во повеќе региони низ државата и во финална фаза е нивното отворање. Се очекува подвижните аптеки да почнат да функционираат од наредниот месец, со што ќе се овозможи жителите на помалите населени места (до 1000 жители) потребната терапија да ја добиваат во своето место на живеење. Со овие шест лиценци кои се веќе доделени, опфаќаме 304 населени места со над 50.000 жители.

Превземено од: Министерство за здравство на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!