Tema_25_nesonica-insomnija
Споделете со пријателите!

Несоницата – инсомнија е нарушување при кое е отежнат процесот на заспивање, како и континуираното спиење. Оние кои патат од несoница најчесто се будат ненаспани, а тоа се одразува на нивната способност да функционираат во текот на денот. Несоницата влијае не само на енергијата и расположението, туку и на здравјето, ефикасноста на работа и на квалитетот на животот.

На вашите прашањата еднаш неделно ќе одговара д-р Ирена Вељковиќ

Правно оградување: Дадениот стручен совет од страна на лекар специјалист како одговор на вашето прашање поставено на „Прашај лекар“, не ја заменува посетата на матичен лекар доколку е нарушена здравствената состојба. Презентираните совети нудат основни информации и насоки кон лицата засегнати од одреден здравствен проблем, со цел, полесно да ја презентираат својата медицинска состојба на својот лекар за да им се овозможи соодветен професионален здравствен третман.


Споделете со пријателите!

Ваше прашање (0)

Вашата Емаил адреса нема да биде објавена.