Споделете со пријателите!

Општата болница во Гевгелија ќе добие нов мамограф, амбулантата во село Николиќ ќе добие матичен лекар, а амбулантата во Стар Дојран ќе обезбедува 24-часовна здравствена заштита во текот на цела година, изјави министерот за здравство Никола Тодоров по вчерашната работна посета на Гевгелија, Стар Дојран и Николиќ.

Со директорот на Гевгелиската болница договоривме заеднички да набавиме нов мамограф и тоа ќе го сториме наскоро, а со градоначалникот Иван Франгов договоривме заедничко уредување и опремување на помошна оперативна сала во Општата болница во Гевгелија, истакна Тодоров.

Превземено од: Министерство за здравство на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!