kako-izgleda-idealniot-maz_image1
Споделете со пријателите!

Графички дизајнери од цел свет со помош на Photoshop прикажаа кои се идеалите за машка убавина според земјата од којашто потекнуваат
Се рекло дека убавината е во очите на набљудувачот. Надворешниот изглед секако дека не е пресуден за личноста, но надворешноста е првото нешто што го забележуваме кај луѓето. Стандардите за убавина се различни за секоја земја и влијаат од повеќе различни фактори кои што вклучуваат традиција и обичаи. Со цел подобро да се одреди како изгледа идеалниот маж, група на графички дизајнери, составена од единаесет жени и осум мажи, од деветнаесет различни земји, имаа задача со помош на Photoshop, еден ист маж да го претворат во идеал за убавина според стандардите и сфаќањата на земјата од која потекнуваат.

Оваа иницијатива претставува втор дел од истражувањето наречено „Видувања за совршенството“ – Perception of Perfection. Првиот дел се однесуваше за идеалот на женското тело и стандардите за женската убавина ширум светот. 

Целта на проектот е да се започне револуција, со цел да настанат вистински промени поврзани со сфаќањето за телото, да се охрабрат луѓето приоритет да им биде здравјето пред изгледот и да се промовира самодоверба и удобност во своето тело.

Еве како изгледа идеалниот маж:
kako-izgleda-idealniot-maz_image


Споделете со пријателите!