Споделете со пријателите!

Блиско Источен репираторен синдром – коронавирус (Middle East respiratory syndrome coronavirus, MERS-CoV) e вирусна респираторна инфекција која за првпат е регистрирана во Саудиска Арабија во 2012 година. Кај луѓето, коронавирусите можат да предизвикаат болести кои според сериозноста се движат од настинка до тежок акутен респираторен синдром.

Превземено од: Институт за јавно здравје на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!