holivudski-fitnes-transformacii-henri-kavili_image
Споделете со пријателите!

Како Кавили стана вистински Супермен
Да го глумите „човекот од челик“ не е воопшто лесна задача. Најпрво, треба да изгледате како суперхерој, а потоа сè друго. Секако дека физичките трансформации се дел од животите на актерите, па затоа актерот Хенри Кавили знаеше дека го очекува напорна работа. За да стане Супермен, тој побара помош кај тренерот Марк Твајт (Mark Twight). Неговата рутина се состоела од шестмесечен интензивен тренинг со цел да добие мускулна маса. На тренерот Марк, кој е и познат спортист, оваа трансформација не му била првиот предизвик. Имено, неговото студио е познато по работата со цела екипа актери, создавајќи од нив спартански војници за потребите на филмот „300“. Своевремено актерот имаше изјавено

„Тренирам два и пол часа дневно, туркајќи го телото од своите нормални граници, билдам мускули и го создавам Супермен. “

„Програмата ја опишува како „постојани варијации, висок интензитет и функционални движењаа“

Вежбите биле тешки и напорни, најмногу подигање тежина, а точната програма тренероот Марк ја чува како тајна. Тој верува во индивидуален пристап кон вежбањето, бидејќи на секого му се потребни различен вид на вежби. Програмата ја опишува како „постојани варијации, висок интензитет и функционални движења“. Секако дека постојат многу видови на вежби коишто се обидуваат да се приближат до специјалната рутина на Супермен. Оваа е една од нив. Можеби нема да ве направи суперхерој, но сигурно ќе бидете пофит.


Споделете со пријателите!