Tema_4_podgotvete_ja_vashata_letna_apteka_za_patuvanje
Споделете со пријателите!

Цела година го исчекуваме годишниот одмор. И токму кога ќе се упатиме кон посакуваната дестинација, одморот може да се претвори во вистинска ноќна мора затоа што не сме навикнати на целодневно сонце, плажа, инсекти, поинаква исхрана и поинакви хигиенски стандарди. Статистиката говори дека секој човек, на годишен одмор, просечно е болен два до два и пол дена. Затоа, многу е важно добро да се подготвиме пред патувањето и да понесеме: лекови, медицински заштитни материјали и медицинска козметика.

На вашите прашањата еднаш неделно ќе одговара м-р фарм. Кирил Пецевски

Правно оградување: Дадениот стручен совет од страна на лекар специјалист како одговор на вашето прашање поставено на „Прашај лекар“, не ја заменува посетата на матичен лекар доколку е нарушена здравствената состојба. Презентираните совети нудат основни информации и насоки кон лицата засегнати од одреден здравствен проблем, со цел, полесно да ја презентираат својата медицинска состојба на својот лекар за да им се овозможи соодветен професионален здравствен третман.


Споделете со пријателите!

ваше прашање (1)

  • Почитувани, Моето прашање е за ќерка ми која редовно пати од алергии го текот на летниот период, понекогаш нашите летни одмори се претвараат во кошмари. Користиме заштитни фактори со највисока заштита 50, а останувањето скриени под сенка е скоро невозможно. Иритацијата на кожата секој ден е поголема, зафатената повржина се проширува и сето тоа е проследено со силно чешање. Симптомите се зголемуваат при допир со солената вода :-(
    Дали постои начин предвреме да се подготвиме, да пиеме нешто,да се мачкаме.. за да се избегне појавата на алергија?
    Со почит,
    Илина

Ваше прашање (1)

Вашата Емаил адреса нема да биде објавена.