Споделете со пријателите!

Соопштение за јавноста: 13 јануари 2017
Фондот за здравствено осигурување на 03.01.2017 го додели 10.000-тиот ваучер за ин витро. Осигуреничката е на 43 годишна возраст од Скопје, со иницијали С.М.М. Фондот сака да и посака успешна постапка и во новата година да има принова.

Со сите наши расположливи капацитети, ја реализираме нашата цел да им излеземе во пресрет на сите барања на осигурениците кои сакаат да имаат деца, а имаат потешкотии да го остварат тоа. До денес 13.01.2017 година, откако е воведен овој проект од 2008 година, Фондот доделил 10.101 ваучери за ин витро. Визијата на Фондот за здравствено осигурување на Македонија се задоволни осигуреници. Нашите заложби се на планот на ин витро да работиме уште понапорно и да им овозмозиме на осигурениците кои по природен пат не можат да добијат дете, својот животен сон да го остварат преку методот на ин витро.

Постапката за ин витро како право, за прв пат е овозможена на товар на Фонд во 2008 година, по пат на рефундација на средства, а од 2010 година, осигурениците по одобрување од Фондот, добиваа ваучери…

Преземено од: Фондот за здравствено осигурување на Република Македонија

Прочитајте повеќе» 


Споделете со пријателите!