fitnes-na-ruski-nacin_image
Споделете со пријателите!

Интересен начин за заштита од грип
Една градинка во Краснојарск, Сибир користи необичен начин на практикување на физичка активност кај децата. Се работи за фитнес програма, што оваа градинка ја користи веќе 15 години, а се состои од спортски тренинзи, користење на сауна како и полевање на децата со ладна вода на температури далеку под нулата. Сево ова се изведува под строг надзор на тренер кој постојано ги набљудува. Исто така, оваа група на деца, претходно поминала обука од две до три години проследена со тренирање и редовни медицински прегледи.

Локалните медиуми пренесуваат дека оваа градинка е единствената која што ја практикува конкретната програма, а воедно е и единствената градинка во регионот на Краснојарск која нема евидентирано ниту еден случај на грип, во време која епидемија на грип го тресе регионот.


Споделете со пријателите!