Споделете со пријателите!

Препораките за избегнување на вршење на градежни работи на отворено се зголемуваат за еден час подолго
Информираме дека на вчерашната седница на Владата на Република Македонија, на предлог на Министерството за здравство, беа донесени дополнителни препораки за заштита на населението од високите температури, поради најавата од Управата за хидрометеоролошки работи за температури од портокалова фаза во вкупно три од шест региони низ државата во текот на утрешниот ден, како и високи температури низ целата држава кои траат континуирано изминатиот период.

Владата донесе препорака за ослободување од работните обврски на сите лица кои работат со скратено работно време поради здравствени причини.

Воедно, се препорачува да се избегнува вршење градежни работи на отворено во периодот од 11 – 17 часот (за еден час подолго од досегашната мерка која се однесуваше на периодот од 12 – 17 часот).

Превземено од: Министерство за здравство на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!