Acidophilus-4x6
Споделете со пријателите!

Здравиот дигестивен систем е камел темелник на доброто здравје. Ако правилно не се вари храната, организамот не ги добива потребните нутриенти, што доведува до опаѓање на силата, лошо здравје и забрзано стареење

Acidophilus-4x6

За здрава дигестивна функција еден од најважните фактори е балансот на бактерии присутни во гастроинтестиналниот тракт. Добрите бактерии ја помагаат дигестијата на храната и се борат против патолошките бактерии 24 часа дневно за да осигураат правилна дигестија, апсорбција и елиминација на отпадот од организамот.

Многу фактори го нарушуваат овој баланс – лекови, сиромашна исхрана, инфекции, стрес, лоши бактерии, стареење… Редовниот внес на полезни пробиотици помага во одржување на здрава цревна флора.

 

Голем борец

Бактеријата Lactobacillus acidophilus создава млечна киселина и со тоа го спречува ширењето на штетни цревни бактерии, а со создавањето ензими осигурува правилна дигестија на храната, искористување на хранливите материи (особено на млечните шеќери) и елиминација на оптадот од организамот. Поради тоа е особено корисен за лицата кои се алергични или тешко ја варат млечната храна.

Полезности

 • Поволно ја менува рамнотежата на цревната микрофлора, врши детоксификација од штетни бактерии и ја зголемува отпорноста на инфекции
 • Го смалува ризикот од заболувања на гастроинтестиналниот тракт и ги одржува цревата чисти
 • За јакнење на имунитетот и општо подобрување на здравјето
 • Потпора при различни бактериски и вирусни воспаленија (Escherichia coli, Salmonelae, Clamydia, HPV и Candida albicans)
 • Поддршка после долготрајни терапии со антибиотици кои ги уништуваат и корисните бактерии и ја нарушуваат рамнотежата на микроорганизмите во цревата
 • Поддршка при нарушувања на дигестијата и цревни тегоби (надуеност, пролив, запек)
 • Поддршка при желудечни тегоби и заболувања (чир, гастритис, helicobacter pylori, карцином на дебелото црево)
 • Поддршка при непожелни бактерии и габи во матката (лактобацилите создаваат кисела Ph вредност)
 • Поддршка при воспаленија и инфекции на урогениталниот тракт
 • Го отстранува непријатниот здив
 • Ја помага продукцијата на витамините и минералите (особено е важен за синтеза на витамините од Б-комплексот)
 • Потпора на апсорпцијата на бројни минерали, како на пример калциум и железо
Прочитајте:  Дигитална медицина:
првото паметно апче

Зошто ACIDOPHILUS 4X6 од NOW FOODS?

Acidophilus 4×6 од Now Foods со 6 вида на пробиотици е создаден со природна ферментација и содржи високо квалитетна и моќна ацидофилус пробиотска бактерија со 4 милијарди активни цревни бактерии Lactobacillus acidophilus во една капсула. Збогатен е со концентрирани фруктоолигосахариди (FOS) кои го помагаат растот на добрата микрофлора во цревата.

Треба да се избегнува истовремено земање на антибиотици и лактобацили, а ако се земаат заедно помеѓу дозите треба да се направи разлика од неколку часа.

 

Увозник и дистрибутер за Македонија:
ТРИМЕКС Дооел

logo-trimeks
ул. Иван Милутиновиќ бр.36
1000 Скопје
тел.: 02 / 32 46 000
info@trimeks.com.mk
www.trimeks.com.mk

* Комерцијален текс


Споделете со пријателите!