Споделете со пријателите!

Клиничките  болници во Штип , Битола и Тетово  ќе прераснат во регионални центри
Клиничките болници во Штип , Битола и Тетово ќе прераснат во регионални центри каде ќе бидат упатувани најголем број од пациентите коишто живеат надвор од главниот град. Во моментов Министерството за здравство работи на зајакнување на капацитетите во повеќе различни специјалности во овие и во општите болници низ државата.

Министерот за здравство Никола Тодоров посочи дека од почетокот на годинава досега се креирани 28.219 упати од  јавни здравствени установи  од другите градови кон клиниките во Скопје и Градската општа болница во Скопје.

Врз основа на овие податоци, појасни Тодоров, Министерството изготви детални анализи на потребите од зајакнување на одделни специјалности на ниво на болниците.

Превземено од: Министерство за здравство на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!