Споделете со пријателите!

Управување со ризиците од аерозагадувањето, управувањето со разни видови отпад, еколошките проблеми како и климатските промени беа тема на денешниот состанок на извршнотo тело на Европскиот процес за здравје и животна средина, како дел од подготовките за следната 6. министерска конференција за здравје и животна средина која ќе се одржи во 2017 година.

Заменик министерот за здравство Јовица Андовски во своето поздравно обраќање посочи дрка Министерството за здравство го става процесот на здравје и животна средина на високо место во својата агенда, како што рече, поради причината што граѓаните секојдневно се соочуваат со ризици по здравјето кои доаѓаат од животната средина.

Превземено од: Министерство за здравство на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!