Споделете со пријателите!

По повод светскиот ден на населението заменик министерот за здравство, Јовица Андовски, учествуваше на панел дебата на тема „Ранливи категории население во кризни ситуации“

Заменик министерот за здравство, Јовица Андовски, учествуваше на панел дебатата на тема „Ранливи категории население во кризни ситуации“ што се одржа по повод Светскиот ден на населението, во организација на Канцеларијата на Фондот за население на Обединетите Нации (УНФПА).

Во своето излагање, заменик министерот Андовски посочи дека темата на годишниот Светски ден на населението станува се позначајна и поактуелна во глобални рамки.

Превземено од: Министерство за здравство на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!