Споделете со пријателите!

Клиниката за торакална хирургија доби нов современ апарат, кој ќе ги минимизира инвазивните интервенции на белите дробови
Нов современ апарат, вреден 110.000 евра, кој ќе ги минимизира инвазивните интервенции на белите дробови доби Клиниката за торакална хирургија, информираше при посетата министерот за здравство Никола Тодоров. Апаратот ќе го замени постојниот, стар 20 години, и ќе овозможи правење мали резови, како и брзо заздравување на пациентите.

За почеток со апаратот ќе работат двајца хирурзи, а предвидени се по три зафати неделно. Но, оваа бројка постепено ќе се зголемува...

Превземено од: Министерство за здравство на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!