Може ли да се предвиди смртта?

Калкулатор базиран на вештачка интелигенција (AI) вели ДА! Може и тоа со сигурност од 78%!!! Истражувачите анализирале податоци од 6 милиони луѓе во Данска споредувајќи различни фактори како висина на лични доходи, професија па дури и дали некој имал скршена коска.

Вештачката интелигенција и виртуелната реалност може да го променат начинот на лекување на психичките болести

Вештачката интелигенција како алатка за дијагностицирање на различни нарушувања се здоби со голема поддршка во светот на апликациите што ја имаат улогата на „виртуелни психијатри“Многу…