Есенцијален тремор – состојба која не го „загорчува“ Вашиот живот

Дијагностицирањето на есенцијалниот тремор вклучува преглед на медицинската историја, фамилијарната историја, симптомите и физички преглед. Нема медицински тестови за да може да се дијагностицира есенцијалниот…

Паркинсонова болест (Morbus Parkinsoni)

Болеста настанува како резултат на губење на нервните клетки во делот на мозокот наречен substantia nigra, каде што се произведува допамин. Taa е дегенеративна болест на нервниот систем…