„Алкалоид“ донира 200.000 евра и ги намалува цените на 158 производи од својот асортиман

„Алкалоид АД Скопје“ одлучи да ги намали цените на 158 свои производи кои во моментов се наоѓаат на листата на потреби веројатно на секое македонско домаќинство, а денес донираше и износ од 12.300.000 денари (200.000 евра) на посебната наменска донаторска сметка на македонското Министерството за здравство формирана за целите на справување со здравствената криза.

Која диета топи најмногу масти?

Неодамнешните научни истражувања потврдија дека слабеењето успешно се постигнува и со ниско-јаглехидратна диета и со ниско-мастна диета, меѓутоа диетата со редуциран внес на масти топи повеќе масти…