Превентивни прегледи – ваша инвестиција за поздрав и посреќен живот!

Во денешниот модерен свет и брзиот и стресен начин на живот, болестите како дијабетес, различни видови канцер и заболувања на срцето и крвните садови се многу чести и истите се нарекуваат „тивки убијци“. Многу луѓе најчесто и не знаат дека имаат на пример, зголемен крвен притисок или покачен шеќер во крвта се до моментот кога настанале непоправливи оштетувања на различни органи кои се поврзани си овие состојби, односно сè до моментот кога е веќе касно било што да се спречи.

Ремисијата на рак на дојка може да се предвиди со нов тест на крв

Новиот тест на крвта кој ги идентификува генетските информации во примероците крв, значително може да влијае врз одлуките за лекувањето рак, особено кај пациентите кои веќе еднаш се соочиле со ова заболување…