Најдобра заштита од БПХ се редовни медицински прегледи кои вклучуваат испитување на простатата

Лекар треба да се консултира доколку се присутни некои од овие симптоми: честа потреба за уринирање, болно уринирање, крв во уринаБенигна хиперплазија на простатата е…