Споделете со пријателите!

Состојба со грип во Република Македонија, сезона 2015/2016 (до 15.11.2015)
Во текот на 46-та недела од 2015 година (09.11 – 15.11.2015), во Република Македонија од десет извештајни единици пријавени се 132 случаи на грип со инциденца од 6,4 на 100.000 жители, што е зголемување од 33,3% во однос на минатата недела (99 заболени лица). Бројот на пријавени лица оваа недела е е помал за 19,5% во споредба со 46-тата недела од минатата сезона, кога беа регистрирани 164 случаи…

Превземено од: Институт за јавно здравје на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!