Споделете со пријателите!

Состојба со грип во Република Македонија, сезона 2014/2015 (до 08.03.2015)
Во текот на 10-тата недела од 2015 година (од 02.03 – 08.03.2015 година), во Република Македонија се пријавени 4.318 новозаболени лица на групни пријави за заболени од грип, што претставува намалување на бројот на регистрирани случаи во однос на минатата недела за 9,7%.

Превземено од: Институт за јавно здравје на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!