Tema_26_probiotici
Споделете со пријателите!

Пробиотиците имаат широк спектар на позитивни дејства. Во прв ред воспоставување рамнотежа на целокупниот метаболизам, надополнување на терапијата при земање антибиотици кои ја нарушуваат нормалната цревна флора, регулирање на проблемите со дијареата и констипацијата, пропратна терапија за борба против вирусните инфекции, подобар имунитет, справување со стресот итн.

На вашите прашањата еднаш неделно ќе одговара д-р Владимир Андреевски

Правно оградување: Дадениот стручен совет од страна на лекар специјалист како одговор на вашето прашање поставено на „Прашај лекар“, не ја заменува посетата на матичен лекар доколку е нарушена здравствената состојба. Презентираните совети нудат основни информации и насоки кон лицата засегнати од одреден здравствен проблем, со цел, полесно да ја презентираат својата медицинска состојба на својот лекар за да им се овозможи соодветен професионален здравствен третман.


Споделете со пријателите!

ваше прашање (2)

 • Од пред 2 месеци секое утро имам проблеми дури ми е страв да излезам и до работа! Така секое утро во рок од 3-4 часа одам и до 5 пати по голема нужда првата и втората се обилни иако сум под некоја си своја диета но наредните да речеме 2-3 ако не и повеќе е се помалку но притисокот да одам во WC е јак и брз и морам брзо да реагирам.

  МОЛАМ ЗА ОДГОВОР!!!!!

  • Д-р Владимир Андреевски

   Почитувани, редовното празнење на цревата секој ден (еднаш, па дури два пати) е показател за здрав и нормален метаболизам. Во вашиот случај сепак, можно е да постои некое нарушување заради диетата или стресот кои секако можат да бидат причината за тоа. Не знам за каква диета станува збор, но во секој случај треба да ги внесувате дневните потребни количини од хранливи материи (протеини, шеќери, масти) и вода за нормално функционирање на организмот. Пробајте со внесување на пробиотици како додаток во исхраната, секој ден наутро и навечер по една капсула. Ви ги препорачувам Пробаланс капсулите кои освен пробиотик содржат и Цинк и витамин Б6 кои се добри за ублажување на стрес, јаки антиоксиданси се и ја нормализираат ресорпцијата на хранливите материи и водата во тенкото и дебелото црево.

   Поздрав

Ваше прашање (2)

Вашата Емаил адреса нема да биде објавена.