Tema_26_probiotici
Споделете со пријателите!

Пробиотиците имаат широк спектар на позитивни дејства. Во прв ред воспоставување рамнотежа на целокупниот метаболизам, надополнување на терапијата при земање антибиотици кои ја нарушуваат нормалната цревна флора, регулирање на проблемите со дијареата и констипацијата, пропратна терапија за борба против вирусните инфекции, подобар имунитет, справување со стресот итн.

На вашите прашањата еднаш неделно ќе одговара д-р Владимир Андреевски

Правно оградување: Дадениот стручен совет од страна на лекар специјалист како одговор на вашето прашање поставено на „Прашај лекар“, не ја заменува посетата на матичен лекар доколку е нарушена здравствената состојба. Презентираните совети нудат основни информации и насоки кон лицата засегнати од одреден здравствен проблем, со цел, полесно да ја презентираат својата медицинска состојба на својот лекар за да им се овозможи соодветен професионален здравствен третман.


Споделете со пријателите!

comments (2)

  • Кои препарати на природна база се најкорисни за моето дете – многу често настинува и има слаб имунитет, а со крвната слика се е ОК препорачајте нешто за добар имунитет станува збор за 8 годишно девојче ви благодарам

    • Д-р Владимир Андреевски

      Почитувани,

      Покрај добро познатиот витамин Ц како имуностимулатор, последните години истражувањата покажуваат дека всушност најсилни имуностимулатори се пробиотиците, бета глуканите и витаминот Д. Наша препорака за таа возраст се пастили ПроБетаглукан Јуниор кои содржат најквалитетен високо прочистен бета глукан од квасец Saccharomyces Cerevisiae и витамин Д во доза која ги задоволува дневните потреби. Пастилите се даваат еднаш дневно. Можете дополнително да му давате и по една капсула Пробаланс (заради пробиотиците и Цинкот кој го содржат) со што значително би се стимулирала продукцијата на антитела во организмот т.е. би го појачале општиот имунитет.

comments (2)

Your email address will not be published.