Споделете со пријателите!

Институтот за Јавно Здравје на Македонија во континуитет ја следи здравствената состојба на граѓаните на државно ниво и пошироко
Поради тоа Институтот за Јавно Здравје на РМ излезе со препораки за заштита на здравјето на населението од топлотни бранови и повикуваат за почитување на општите препораки за заштита од високите температури.

Преземено од: Институт за јавно здравје на РM

Прочитајте повеќе


Споделете со пријателите!