Споделете со пријателите!

Министерството за здравство ќе набави дополнителни 4 мамографи
Министерството за здравство во континуитет е фокусирано на унапредување на условите за лекување на пациентите и примена на најсовремени достигнувања во дијагностиката и третманот на пациентите. Токму во таа насока, спроведовме набавка на шест нови дигитални мамографи за потребите на вкупно 6 јавни здравствени установи, кои во текот на овие и наредните денови ќе бидат инсталирани и пуштени во употреба.

Ова го истакна министерот за здравство Никола Тодоров кој попладнево се обрати на 8-мата национална конференција за рак на дојка во организација на Здружението „Борка“.

Превземено од: Министерство за здравство на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!