Споделете со пријателите!

Ставена во функција електронстата мајчина книшка, старите одат во заборав
Министерството за здравство ја воведе електронската мајчина книшка, која е достапна во „мој термин“ и ја пополнуваат сите матични гинеколози во државава. Податоците од книшката може да ги користи матичниот гинеколог, како и сите гинеколози во породилиштата во Македонија, најави на прес-конференција министерот за здравство Никола Тодоров.

Во прво време, електронската мајчина книшка ќе функционира заедно со хартиената, а подоцна ќе се оди само на електронската верзија од која податоците се добиваат во реално време и се чуваат во централен сервер со што шансите за нивно губење се мали.

Превземено од: Министерство за здравство на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!